英語資訊
News

单双中特开奖日更新:2019年6月大學英語四級考試模擬試題(含答案)(2)

Source: 074期单双中特    2019-05-20  我要投稿   論壇   Favorite  

074期单双中特 www.khmax.icu  PartⅠ Writing (答題時間30分鐘)

  Directions:For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic. “Rechoice of Professions—A Social Problem”. You should write at least 120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese ) below:

  1. 下崗人員(laid off personnel)面臨一個嚴肅的問題——再就業。

  2. 下崗人員要改變就業觀念,樹立堅強信心,重新就業。

  3. 人們要關心、幫助下崗人員,克服困難,爭取勝利。

  You should write at least 120 words but no more than 180 words.

PartⅡ listening comprehension(略)

  PartⅢ reading comprehension(答題時間共40分鐘)

  Section A

  Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one wordfor each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read thepassage through carefully before making your choices. Each choice in the bank isidentified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on AnswerSheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in thebank more than once.

  Questions 26 to 35 are based on the following passage.

  Years ago, doctors often said that pain was a normal part of life. In particular, when older patients __26__ of pain, they were told it was a natural part of aging and they would have to learn to live with it.

  Times have changed. Today, we take pain __27__. Indeed, pain is now considered the fifth vital sign, as important as blood pressure, temperature, breathing rate and pulse in __28__ a person's well-being. We know that chronic (慢性的) pain can disrupt (擾亂) a person's life, causing problems that __29__ from missed work to depression.

  That's why a growing number of hospitals now depend upon physicians who __30__ in pain medicine. Not only do we evaluate the cause of the pain, which can help us treat the pain better, but we also help provide comprehensive therapy for depression and other psychological and social __31__ related to chronic pain. Such comprehensive therapy often __32__ the work of social workers, psychiatrists (心理醫生) and psychologists, as well as specialists in pain medicine.

  This modern __33__ for pain management has led to a wealth of innovative treatments which are more effective and with fewer side effects than ever before. Decades ago, there were only a __34__ number of drugs available, and many of them caused __35__ side effects in older people, including dizziness and fatigue. This created a double-edged sword: the medications helped relieve the pain but caused other problems that could be worse than the pain itself.

  [A] result

  [B] involves

  [C] significant

  [D] range

  [E] relieved

  [F] issues

  [G] seriously

  [H] magnificent

  [I] determining

  [J] limited

  [K] gravely

  [L] complained

  [M] respect

  [N] prompting

  [O] specialize

  Section B

  Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Eachstatement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraphfrom which the information is derived. You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking thecorresponding letter on Answer Sheet 2.

  Why I Became a Teacher: to Pass on My Love of Literature

  A) Like lots of people, I never thought I'd be a teacher when I was at school. To be honest l only did my training because my husband was on a four-year course and 1was on a three-year course at Cardiff University so I wanted to do something for one year. I thought doing a teaching qualification would be interesting and might be quite use full I'm convinced that nothing else I might have done would have given me so much pleasure and satisfaction, or fitted in so well with family life.

  B) When I retire, in just a few years time, I can look back on a career which made a positive difference to the lives of thousands of children. Few other career choices can be so rewarding, so if you have a love of your subject and want the opportunity to pass that on then teaching can be a great career.

  C) Anyone going into teaching now will be used to teaching to formal work schemes and observation. I think it has raised standards in the profession but personally I feel the loss in the classroom. I've got the confidence of 30 years experience. I've seen new approaches come and go (and sometime even identical "new ideas" come and go more than once).

  D) For me, it's the passion for your subject and interest in the success of your students that matters more than how all the acronyms (首字母縮略詞) add up. This is what will make you a good teacher. There's still room for individuals but you have to have the confidence and passion for your subject to make it work.

  E) The major challenge in teaching is time. There's not enough of it. It's hard if you're working full time to cope with the marking and feel Eke you have enough time to do your job properly. I've worked part time ever since I had children. I officially work three days a week--trot on my two days off I always work, it probably all adds up to what counts as a full week's work in most other jobs but the pay isn't bad so you can work part time and then the job really does fit in with family life. There are shortcuts to save time, and if had to work part time I'd have to use. them. But working part time gives me the luxury, to be a critical marker. It can take two hours to mark a 3,000 word A level essay, so if you have 16 pupils that's 32 hours of marking in one week for just one class.

  F) One of the benefits of being a part-time teacher is that I do have time to mark properly. Sometimes my feedback is almost as long as their essay but 1 really want the kids to do well. One of the best things about teaching is you get to raise children's aspirations, and to make a difference in their lives. You get visits and emails from your old students to prove it! It's great to make the difference, and, as they say, it does make it all worthwhile.

  G ) The core of teaching is the subject and the pupils. We have a lot of NQTs and PGCE students coming to our school and sometimes I must admit to being disappointed when students don't know their subjects that well. I had an NQT who was teaching Animal Farm and asked me "What's Marxism?" --and she'd got a first in her degree so it just goes to show that government initiatives to try and attract those with firsts aren't necessarily going work.

  H) However. lots of people drop out of teaching after a couple of years, it is an exhausting job. So my advice to those just starling out is:

  I) Don't lose your sense of proportion over things that happen in the classroom or in an observation that doesn't go well. As long as in the higger picture of things you are connecting with kids and the subject--then don't get frustrated. Even after 30 years of teaching everyone has fearful days in teaching, he you think: "Can I really do this?"You've got In keep positive; it's only a problem if you gel mute bad days than good days.

  J)Make sure leaching doesn't overwhelm you. You have Io develop strategies especially if you are teaching a subject which requires a lot of marking. So plan things well. Get your pupils to do peer marking, which really can work. If you know you just can't handle any more marking in a particular week, get pupi!s to write a speech and then perform it in the next class. You've got to think ahead about times of maximum workload and plan accordingly--ask your more experienced colleagues for advice

  K)You've got to keep your sense of burnout, which is a great v, ay of relieving a,situation. I know I became a better teacher when I became a parent. I realised that kids can be so unpleasant sometimes, even your own kids. They don't mean it; they're just being kids. It doesn't mean they bate you or hate your lessons, When you're a new teacher coming into teaching, especially if you are young, you think of the students as almost your adversaries (對手), anti you've got-to defeat them. But you've got to be, careful what you say. You can't belittle them too much or you can really harm them.

  L) Love your subject. If you are going to succeed in secondary school leaching you must love your subject. The kids really know if you do or don't.

  M) You have to know your students are individuals, they learn in different ways. You have to be sensitlive to that.

  N ) You can't just teach to a formula. 1 do worry about the diffcuence between lip service to what the government say it's supposed to be like and what it's really like. I do hate the untrnthfulness of that and the gulf seems to widen more anti more. It feels likewhat matters most is what's tested. The trouble is nothing that is really worthwhile canbe tested. are the love of learning, connection with literature, having empathy ( 移情作用 )--these are the things that really make a difference to someone's life but of course they can't be tested. Young teachers have to he eareful not to get lost in fimnulas and initiatives. A more experienced teacher will have confidence to respond to kids anti to talk about an issue that's raised in class that's not on the plan. The children will learn so much from that but there's no box to tick.

  36. Keeping sense of humor rather than belittling your students can help relieve a situation.

  37. Teachers should not teach to a formula because what cannot be tested may really matter to a student's life.

  38. For the author, the main challenge in teaching is that there's no enough time.

  39. For teachers faced with a lot of marking, one strategy is to get pupils involved in peer marking.

  40. When dealing with things that happen in the classroom, teachers are advised to decide priorities.

  41. Working part time enables the author to mark students' assignments properly.

  42. The author believes she has received most satisfaction from teaching as a career.

  43. Students can tell whether a teacher loves his subject or not.

  44. The author thinks that teaching to formal work schemes and observation can make a loss in the classroom.

  45. According to the author, passion for a subject and interest in students' success will make a good teacher.

Section C

  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions orunfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C andD . You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on AnswerSheet 2 with a single line through the centre.

  Passage One

  Questions 46 to 50 are based on the following passage.

  Educators today are more and more oftenheard to say that computer literacy is absolutely necessary forcollegestudents. Many even argue that each incoming freshman should have permanentaccess to his or her ownmicrocomputer. What advantages do computers offer thecollege students?

  Any student who has used a word processorwill know one compelling reason to use a computer: to writepapers. Although notall students feel comfortable composing on a word processor, most ,findrevising and editingmuch easier on it. One can alter, insert, or delete just bypressing a few keys, thus eliminating the need to rewrite orre-type.Furthermore, since the revision process is less burdensome, students are morelikely to revise as often as isnecessary to end up with the best paperpossible. For these reasons, many freshman English cottrses require the useof aword processor.

  Computers are also useful in the contextof language courses, where they are used to drill students in basicskills.Software programs reinforce ESL(English as a Second Language .instruction, aswell as instrnction in French, German, Spanish, and other languages. By usingthese programs on a regular basis, students can improvetheir proficiency in alanguage while proceeding at their own pace.

  Science students take advantage ofcomputers in many ways. Using computer graphic capabilities, forexample, botanystudents can represent and analyze different plant growth patterns. Medicalstudents can learn tointerpret computerized images of internal body structures.Physics students can complete complex calculations farmore quickly than theycould without the use of computer.

  Similarly, business and accountingstudents find that computer spreadsheet programs are all but indispensabletomany aspects of their work, while students pursuing careers in graphic arts,marketing, and public relations find thatknowledge of computer graphic isimportant Education majors learn to develop grading systems usingcomputers,while social science students use computers for analyzing andgraphically displacing their research results.

  It is no wonder, then, that educatorssupport the purchase and use of microcomputers by students. A Versatile tool, the computer can help students learn.And that is, after all, the reason for going to college.

  46、The word"literacy" (Line 1,Paragraph 1) means _________.

  A.the ability to read andwrite

  B.the ability to use

  C.literature

  D.the knowledge of language

  47、The main purpose of thispassage is to _________.

  A.persuade the educators toincrease computer use in their own classroom

  B.analyze advantages anddisadvantages of computer use among college students

  C.identify some of the waysthat computers benefit college students

  D.describe how computers canbe used to teach foreign languages

  48、According to the author, aword processor can be used to_________.

  A.revise papers

  B.retype papers

  C.reduce the psychologicalburden of writing papers

  D.improve the writing skillsof a student

  49、In this passage, thewriter's argument is developed primarily through the use of_________.

  A.cause-effect analysis

  B.comparison andcontrast

  C.induction

  D.examples

  50、According to the author,the reason for students to go to college is _________.

  A.to learn something

  B.to perfect themselves

  C.to improve computerskills

  D.to make the best use ofcomputers

  Passage Two

  Questions 51 to 55 are based on the following passage.

  Language is, and should be, a livingthing, constantly enriched with new words and forms of expression. Butthere isa vital distinction between good developments, which add to the language,enabling us to say things wecould not say before, and bad developments, whichsubtract from the language by rendering it less precise. Avivacious, colorfuluse of words is not to be confused with mere slovenliness. The kind ofslovenliness in whichsome professionals deliberately indulge is perhaps akin tothe cult ( 迷信. of theunfinished work, which haseroded most of the arts in our time. And the trueanswer to it is the same that art is enhanced, not hindered, bydiscipline. Youcannot carve satisfactorily in butter.

  The corruption of written English hasbeen accompanied by an even sharper decline in the standard of spoken English. We speak very much less well than wascommon among educated Englishmen a generation or two ago.

  The modem theatre has played a baneful (有害的) part in dimming our appreciation oflanguage. Instead ofthe immensely articulate dialogue of, for example, Shaw(who was also very insistent on good pronunciation.,audiences are now subjectedto streams of barely literate trivia, often designed, only too well, toexhibit'laek ofcommunication', and larded (夾雜. with theobscenities (下流的話. and grammatical errors of theintellectually impoverished. Emily Post once advised her readers: "Thetheatre is the best possible place to hear correctly-enunciated speech. "Alas, no more. One young actress was recently reported to be taking lessons inhow to speakbadly, so that she should fit in better.

  But the BBC is the worst traitor. Aideryears of very successfully helping to raise the general standard ofspokenEnglish, it suddenly went into reverse. As the head of the Pronunciation Unitcoyly (含蓄地. put it, "In the1960s the BBC opened thefield to a much wider range of speakers." To hear a BBC disc jockeytalking to thelatest ape-like pop idol is a truly shocking experience of verbalsqualor. And the prospect seems to be of evenworse to come. School teachers areactively encouraged to ignore little Johnny's incoherent grammar,atrociousspelling and haphazard punctuation, because worrying about such thingsmight inhibit his creative genius.

  51、The writer relateslinguistic slovenliness to tendencies in the arts today in that they both_________

  A.occasionally aim at acertain fluidity

  B.appear to shunperfection

  C.from time to time showregard for the finishing touch

  D.make use of economical shortcuts

  52、"Art is enhanced, nothindered, by discipline" (Lines 6-7, Paragraph 1 ) means_________

  A.an artist's work will befiner if he observes certain aesthetic standards

  B.an unfinished work is boundto be comparatively inferior

  C.the skill of certain artistsconceals their slovenliness

  D.artistic expression isinhibited by too many rules

  53、Many modem plays, theauthor finds, frequently contain speech which _________

  A.is incoherent andlinguistically objectionable

  B.is far too ungrammatical formost people to follow

  C.unintentionally shocks theaudience

  D.tries to hide the author'sintellectual inadequacies

  54、The author says that thestandard of the spoken English of BBC _________

  A.is the worst among allbroadcasting networks

  B.has taken a turn for theworse since the 1960s

  C.has raised English-speakingup to a new level

  D.is terrible because of a fewpopular disc jockeys

  55、Teachers are likely tooverlook the linguistic lapses in their pupils since_________

  A.they find that children nolonger respond to this kind of discipline nowadays

  B.they fear the children maybecome less coherent

  C.more importance is nowattached to oral expression

  D.the children may bediscouraged from expressing their ideas

  Part IV Translation ( 答題時間30分鐘 )

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese intoEnglish. You should write your answer on Answer Sheet 2.

  紅籠(lantern)是中國傳統的手工藝品(handicraft),是中國的象征。它源于漢代(the Han Dynasty),在唐宋時期(the Tang and Song Dynasties)最為繁盛。起初,人們在門口懸掛燈籠只是用來辟邪。后來在節假日時也懸掛燈籠以增添喜慶的氣氛。燈籠的樣式很多,除了圓形和方形外,還有花、鳥、魚的形狀,通常以紙和絲綢為主要制作原料。每年的元宵節(the Lantern Festival},全國各地的人們制作出漂亮的燈籠來歡慶節日。

  are now confronted with the difficulty of rechoice of professions. People may doubt why there are so many persons becoming unemployed. Will they be able to be employed again? How will they adapt themselves to the changed social environment? Is it necessary for them to alter their views of obtaining employment? To solve all these problems, we should help them have a clear understanding of the present situation, change their views of rechoice of professions, build up a firm confidence in obtaining employment again.

  China's economy has grown rapidly in the past decades since the adoption of the policy of reforms and opening to the outside world. Investment from abroad has taken root in China's economy. Hightechnology has been applied in various fields and great changes have taken place in China's socialist economic structure. This is a law of economic development. It is admitted that the development of economy will eventually bring about a high rate of unemployment — a serious social problem.

  The problem is not why they are out of jobs, but how to help them overcome difficulties and find jobs again as soon as possible. First, the government should create more opportunities for them to be employed. Second, they should change their views of choice of work. The idea that only working in governmental offices or in big factories can be regarded as a success of being employed must be changed. Third, to be willing to do hard work, dirty work and even the work that others are reluctant to do. In a word, all of us are obliged to express our concern, love and support for them and help them get over their difficulties to win success.


  PartⅢ reading comprehension 分值說明

  說明:閱讀部分占整套試卷的35% =248.5分

  英語四級閱讀選詞填空每題3.55分,其余每題都是7.1分。

  1、選詞填空一篇 5% 10個題,每小題3.55分

  2、長篇閱讀一篇 10% 10個題,每小題7.1分。

  3、仔細閱讀 20% 10個題 共2篇,一篇5個題,每小題14.2分。

  時間:40分鐘 在這部分你要達到149分為及格,做對18個左右即可。

Section A 答案解析

  26. L

  27. G

  28. I

  29. D

  30. O

  31. F

  32. B

  33. M

  34. J

  35. C

  one’s life but of course they can’t be tested.

  【精解】第一句先明確指出教師不應程式化教學。后面解釋原因,其中該段第四句提到,有些東西,比如對學習的熱愛、與文學的關系、是否有同情心等是測試不出來的。題干是對這兩句的整合,故答案為N)

  38.E)?!咎飧梢胛摹慷宰髡叨?,教學過程中的最大挑戰就是時間不夠用。

  【定位】由題干中的main challenge in teachin9定位到原文E)段前兩句:.The major challenge in teaching is time.There’s not enough of it.

  【精解】由定位句可知,教學過程中的主要挑戰就是時間不夠,題干是對這兩句的整合,故答案為E)。

  39.J)?!咎飧梢胛摹慷雜謐饕蹬牧亢艽蟮睦鮮此?,方法之一就是讓學生們互相批改作業。

  【定位】由題干中的strategy和peermarkin9定位到原文J)段第二句:You have to develop strategies especially if you are teaching a subject which requires a lot ofmarkin9.和第四句:Get your pupils tO do peer markin9.which really can work.

  【精解】由定位句可知,老師在應對需要大量批改作業的課程時,需要好好計劃,同時作者建議讓學生互相批改作業。題干是對這兩句的整合,故答案為J)。

  40.I)?!咎馇б胛摹康貝砜翁蒙系淖純鍪?,老師們應判斷事情的輕重緩急。

  【定位】由題干中的things that happen in the classroom定位到原文I)段第一句:Don’t lose your sense of proportion over things that happen in the classroom or in an observation that doesn’t go well.

  【精解】由定位句可知,作者建議老師在處理課堂上發生的事情時,不能喪失判斷輕重緩急的能力。原文中的sense of proportion意為“判斷輕重緩急的能力”,與題干中的decide priorities對應,故答案為I)。

  41.F)?!咎飧梢胛摹孔黽嬤襖鮮κ溝米髡嚦梢院俠淼嘏難饕?。

  【定位】由題干中的working part time和mark students’ assignments properly定位到原文F)段第一句:One of the benefits of being a part.time teacher is that I do have time to mark properly.

  【精解】由定位句可知,作者認為兼職教學最大的好處就是可以有時間來好好批改作業。題干中的enables…t0…是對原文中0ne of the benefits的同義轉述,故答案為F)。

  42.A)?!咎飧梢胛摹孔髡呦嘈潘詠淌櫓謝竦昧俗畬蟮穆愀?。

  【定位】由題干中的most satisfaction from teachin9定位到原文A)段最后一句:I’m convinced that nothing else I might have done would have given me so much pleasure and satisfaction,or fitted in SO well with family life.

  【精解】由定位句可知,作者認為如果當初她選擇了其他職業,未必會給她這么多的歡樂和滿足感,即作者從教師這一職業中獲得了最大的滿足感。題干中的believes對應原文中的I'm convinced,故答案為A)。

  43.L)?!咎飧梢胛摹墾梢耘卸銑鲆桓隼鮮κ欠袢勸淌詰目頗?。

  【定位】由題干中的students,a teacher和loves his subject定位到原文L)段最后一句:The kids really know if you do or don't

  【精解】在L)段中,作者建議老師們要熱愛自己所教授的科目,學生們可以看得出來你是否喜歡。題干中的can tell對應原文巾的really know,故答案為L)。

  44.C)?!咎馇б胛摹孔髡呷銜湊戰貪負推纜凼誑位嵩斐梢歡ǖ目翁盟鶚?。

  【定位】由題干中的formal work schemes and observation定位到原文C)段前兩句:Anyone going into teaching now will be used to teaching to formal work scheme sand observation.I think it has raised standards in the profession but personally I feel the loss in the classroom.

  【精解】定位句提到,教師現在都要按照教案和教案評論上課,作者認為,這雖然提高了教師的專業水平,但也造成了課堂上的損失。題干中的make a loss對應原文中的feel the loss,故答案為C)。

  45.D)?!咎飧梢胛摹慷宰髡叨?,對所授科目的熱愛以及對學生所取得成功的關注會造就一名優秀的教師。

  【定位】由題干中的passion for a subject and interest in students’ Success定位到原文D)段前兩句:For me.it’s the passion for your subject and interest in the success of your students that matters more than how all the acronyms(首字母縮寫詞)add up.This is what will make you a good teacher.

  【精解】定位句第二句中的This指代的是前一句話,即成為一名優秀老師的標準就是對于所教課程的熱情以及關注學生所取得的成功,這比講授什么內容更加重要。題干是對這兩句話的整合。故答案為D)。

  Section C Passage One 答案解析

  答案解析:

  46-50 BCADA

  Section C Passage Two 答案解析

  51-55 BAACD

  Part IV Translation ( 30 minutes ) 漢譯英 15%=106.5分

  請將下面這段話翻譯成英文:

  紅籠(lantern)是中國傳統的手工藝品(handicraft),是中國的象征。它源于漢代(the Han Dynasty),在唐宋時期(the Tang and Song Dynasties)最為繁盛。起初,人們在門口懸掛燈籠只是用來辟邪。后來在節假日時也懸掛燈籠以增添喜慶的氣氛。燈籠的樣式很多,除了圓形和方形外,還有花、鳥、魚的形狀,通常以紙和絲綢為主要制作原料。每年的元宵節(the Lantern Festival},全國各地的人們制作出漂亮的燈籠來歡慶節日。

  參考譯文:

  Lantern,a symbol of China,is a Chinese traditional handicraft.It came in to being in the Han Dynasty,and its popularity peaked in the Tang and Song Dynasties.Originally,people hang the lanterns in front of their doors only to drive away evil spirits.Later,lanterns are also hung on holidays and festivals to add joyous atmosphere.The designs of lanterns are various.Apart from round and square,the lanterns can be shaped into flowers,birds,and fish,and they are mainly made of paper and silk.On Lantern Festivals,people all over the country make beautiful lanterns to celebrate the festival.

  解析:

  1.第1句中的“是中國的象征”可處理為“燈籠”的同位語,以插入語的形式譯出,表達為Lantern, a symbol of China, is a Chinese...,使譯文的邏輯性更強。

  2.第2句“它源于漢代,在唐宋時期最為繁盛”可譯為and連接的并列句itcame into being in... and peaked...。注意后半句的邏輯主語轉譯為“燈籠的受歡迎程度” (popularity)會更貼切,“程度”是范疇詞,可省譯。

  3.第5句有4個分句,各分句意思較獨立完整,故宜將其拆分翻譯。第1個分句“燈籠的樣式很多”總起,譯為一句。第2、3個分句講述燈籠的形狀,為一個意群,第4個分句講述原料,為另一個意群,這3個分句可合譯為一句,用and連接。

  4.最后一句中的修飾“人們”的定語“全國各地的”可表達為all over the country。“來歡慶節日”表目的,故將其處理為目的狀語,用不定式短語to celebrate the festival來表達。


以上就是今天的學習內容啦,大家在平時要多多練習,并及時總結錯題。小編祝大家能順利通過四級考試~


將本頁收藏到:
上一篇:2019年6月大學英語四級考試模擬試題(含答案)(1)
下一篇:2019年6月大學英語四級考試模擬試題(含答案)(3)

最新更新
論壇精彩內容
網站地圖 - 學習交流 - 恒星英語論壇 - 074期单双中特 - 074期单双中特 - 074期单双中特 - 074期单双中特
Copyright ©2006-2007 074期单双中特 www.khmax.icu All Rights Reserved